воскресенье, 15 января 2012 г.

Паеля с пиле и морски дарове



•    1 бр. пиле
•    1 бр. червена чушка
•    400 г различни морски дарове (скариди, миди, раци, калмари)
•    1 глава лук
•    4 скилидки чесън
•    200 г ориз
•    100 г грах
•    400 мл пилешки бульон
•    150 г сух салам
•    1/4 ч.л. шафран
•    магданоз
•    сол, черен пипер
•    олио
•    1 бр. лимон           
  
Пилето го нарязвате на дребни парчета. Лукът нарязвате на дребно, чушката на малки квадратчета. Накълцвате чесъна. Измивате ориза добре. Нарязвате салама на кръгчета.
Загрявате 20 мл растително масло в тиган с дебело дъно и пържите пилето на средно силен огън 3 минути, докато се позачерви. Изваждате парченцата пиле и оставяте да се изцедят. В същата мазнина запържвате чушката и магданоза за 1 минута. В друг съд загрявате 20 мл растително олио и запържвате лука и чесъна на средно силен огън за 2 минути, като бъркате с дървена лопатка. Добавяте ориза, шафрана и пилешкия бульон. След като кипне, добавяте парченцата пиле, намалявате силата на огъня, покривате тенджерата с капак и оставате да къкри около 10 минути. След това добавяте граха, морските дарове, салама, сместа от чушка и магданоз и малко сол, разбърквате и оставяте ястието да къкри 10 минути.

Комментариев нет:

Отправить комментарий