• 1 бр. пиле
• 1 бр. червена чушка
• 400 г различни морски дарове (скариди, миди, раци, калмари)
• 1 глава лук
• 4 скилидки чесън
• 200 г ориз
• 100 г грах
• 400 мл пилешки бульон
• 150 г сух салам
• 1/4 ч.л. шафран
• магданоз
• сол, черен пипер
• олио
• 1 бр. лимон
Пилето го нарязвате на дребни парчета. Лукът нарязвате на дребно, чушката на малки квадратчета. Накълцвате чесъна. Измивате ориза добре. Нарязвате салама на кръгчета.
Загрявате 20 мл растително масло в тиган с дебело дъно и пържите пилето на средно силен огън 3 минути, докато се позачерви. Изваждате парченцата пиле и оставяте да се изцедят. В същата мазнина запържвате чушката и магданоза за 1 минута. В друг съд загрявате 20 мл растително олио и запържвате лука и чесъна на средно силен огън за 2 минути, като бъркате с дървена лопатка. Добавяте ориза, шафрана и пилешкия бульон. След като кипне, добавяте парченцата пиле, намалявате силата на огъня, покривате тенджерата с капак и оставате да къкри около 10 минути. След това добавяте граха, морските дарове, салама, сместа от чушка и магданоз и малко сол, разбърквате и оставяте ястието да къкри 10 минути.
Комментариев нет:
Отправить комментарий