• 10 бр. риба сардина - сардела
• 1 и 1/2 с.л. доматено пюре
• 2 бр. големи глави лук
• 6 бр. скилидки чесън
• 1/4 ч.л. червен пипер
• 1/4 ч.л. кимион, смлян
• 2 бр. домати
• 3 с.л. нарязан магданоз
• 3 бр. средно големи картофа
• 1 бр. люта чушка
• 1/3 ч.ч. зехтин
• сол
Най-напред приготвяме соса - в малка тенджерка прибавяме зехтина, едната глава лук, нарязан на дребно, нарязания чесън, запържваме леко, прибавяме доматената салцата, разтворена с 1 ч.ч. вода, сол, кимона, червения пипер. Ври около 15 минути. Изчистената риба се нарежда в тавичка, поръсва се със магданоза, слага се втората глава лук, нарязана на кръгове, картофите, нарязани на кръгове, доматите, нарязани на кръгове и лютата чушка. Ако не обичате люто слагате една нарязана чушка (не люта). Заливате със соса. Слага се във фурна, пече се до готовност.
Комментариев нет:
Отправить комментарий