пятница, 27 января 2012 г.

Пиле с гъби и сметана



Продукти за 4 порции:
400 гр пилешки гърди
250 гр сметана
250-300 гр гъби печурки
1-2 суп. лъж. масло
1-2 моркова
1-2 кисели краставички (по желание)
копър (по желание)
сол и черен пипер на вкус Почистете, измийте и нарежете на ивици месото. Загрейте маслото в тиган. Добавете нарязаното месо и оставете до зарозовяване. Разбърквайте. Добавете почистените и нарязани на ивици гъби и нарязаните на кръгчета моркови. Запържете и сложете капак за да се задуши зеленчукът. След 5-8 минути добавете сметаната и отново захлупете. След 4-5 минути свалете от котлона. Добавете нарязаните на тънки ивички краставички, поръсете със сол, черен пипер и нарязан на ситно копър.

Комментариев нет:

Отправить комментарий