суббота, 21 января 2012 г.

Пиле по турски


   
Продукти

    1 бр. пиле с дреболиите
    1 малка глава лук
    40 мл олио
    100 г ориз
    сол, черен пипер
    магданоз
    масло
    1 бр. жълтък
    100 г сметана

   

Приготвяне 
Настъргания лук се запържва в олиото, добавят се дреболиите от пилето. След 5 минути се слага ориза и се запържва. Добавят се сол, черен пипер и вода. Задушава се до омекване и се прибавя магданоз. С получената смес се пълни пилето. Пилето се намазва отвън с масло, запича се във фурна, като се полива със соса, който изтича. След като е готово, се намазва с жълтъка, разбит в сметаната, подправен със сол и черен пипер. Запича се до образуване на златиста коричка.

Комментариев нет:

Отправить комментарий