Необходими продукти
1 кг. пилешко филе
1 гл. лук
2 маркова
200 гр. гъби
3 ск. чесън
200 гр. бекон
200 гр. шпек салам
150 гр. пушено или топено сирене
250 гр. кашкавал
Къри
Соев сос
Сол на вкус
Черен пипер
Начин на приготвяне
Филето се нарязва на тънки пържоли и се начуква. По възможност начуканите пържоли да са с по - голям диаметър.
Запържва се лукът с моркова, чесъна и гъбите. Към запържената смес се добавят бекона, салама , пушеното или топено сирене. Настъргва се кашкавала. Сместа се обърква добре и се добавят подправките.
Пилешките пържоли се зашиват с конец от края за да се получи джоб, след което джоба се пълни с приготвената плънка и отвора отново се зашива с конец.
Получените пълнени пилешки филенца се пекат във фурна на 180 градуса покрити с фолио.
Комментариев нет:
Отправить комментарий