Списък на необходимите продукти:
1 буркан стерилизирано телешко месо (700 г)
1 кг лук
1/2 буркан доматен сок (400 мл)
100 мл вино
2 дафинови листа
1/2 к. ч. олио
1 с. л. брашно
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Месото се отделя от лойта, която се е образувала на повърхността на буркана. Поставя се в тенжера, залива се с 1 ч.ч. вода и се оставя да ври 5 минути. (Когато се използва прясно месо, се реже на едро и се пържи до златисто.)
2. Лукът се нарязва на едро и се запържва в отделената разтопена телешка лой, като се добавя и олиото. Оставя се на огъня, докато порозовее.
3. Към лука се добавя червеният пипер, разбърква се, поръсват се брашното, чубрицата, дафиновите листа и черният пипер.
4. Налива се доматеният сок. Разбърква се и се изсипва в тенджерата при месото. Налива се виното. Ястието се задушава 20 минути под капак. При нужда се посолява
Комментариев нет:
Отправить комментарий