Продукти:
1 бр.
пиле
200 гр
лук кромид стар
675 гр
брашно тип 500
200 гр
масло
70 гр
ориз
3 бр.
яйца
150 бр.
черен пипер на зърна
1/2 вр.
магданоз пресен
Приготвяне:
1. Изчистете, измийте и посолете пилето
2. Напълнете го със смес, приготвена по следния начин: нарязаните на дребно пилешки дреболии, лука, ориз и смления черен пипер сесмесват. Добавете 1 твърдо сварено и нарязано на кубчета яйце, магданоз и сол на вкус
3. Задушете всичко това с 4 супени лъжици масло и половин чаша вода
4. Омесете тесто от пресятото брашно, 1 яйце, сол и вода
5. Разточете го на лист с дебелина 0,5 сантиметра и го намажете с 2 супени лъжици масло
6. Прегънете го няколко пъти и отново го разточете
7. Намажете с още 1 супена лъжица масло, сложете напълненото пиле и го увийте в него
8. Отгоре намажете с останалатамазнина и едно разбито яйце
9. Печете в умерено силна фурна около час и половина.
1 бр.
пиле
200 гр
лук кромид стар
675 гр
брашно тип 500
200 гр
масло
70 гр
ориз
3 бр.
яйца
150 бр.
черен пипер на зърна
1/2 вр.
магданоз пресен
Приготвяне:
1. Изчистете, измийте и посолете пилето
2. Напълнете го със смес, приготвена по следния начин: нарязаните на дребно пилешки дреболии, лука, ориз и смления черен пипер сесмесват. Добавете 1 твърдо сварено и нарязано на кубчета яйце, магданоз и сол на вкус
3. Задушете всичко това с 4 супени лъжици масло и половин чаша вода
4. Омесете тесто от пресятото брашно, 1 яйце, сол и вода
5. Разточете го на лист с дебелина 0,5 сантиметра и го намажете с 2 супени лъжици масло
6. Прегънете го няколко пъти и отново го разточете
7. Намажете с още 1 супена лъжица масло, сложете напълненото пиле и го увийте в него
8. Отгоре намажете с останалатамазнина и едно разбито яйце
9. Печете в умерено силна фурна около час и половина.
Комментариев нет:
Отправить комментарий