Гозбата може
да се приготви от цяло пиле, което ще нарежете на порции, или от пилешки
бутчета. Леко сварявате пилешките порции. Овалвате ги в брашно и ги запържвате
в тиган с олио докато хванат коричка. Изваждате ги да се отцедят. Вземате 4-5
картофа и ги нарязвате на кубчета. Посолявате ги и ги запържвате в същото олио
от пилето. Като се позапържат, поръсвате брашно, бъркате да не загори и
добавяте пилешкия бульон от варенето. Получава се бял сос фрикасе. Слагате
подправки по ваш избор – аз използвам чубрица и черен пипер.
В йенската
тенджера редите отдолу пилето и върху него – картофите и соса. Запичате около
45 минути.
Към края на
печенето настъргвате малко кашкавал
Комментариев нет:
Отправить комментарий