среда, 25 января 2012 г.

Пиле в йенска тенджера




Гозбата може да се приготви от цяло пиле, което ще нарежете на порции, или от пилешки бутчета. Леко сварявате пилешките порции. Овалвате ги в брашно и ги запържвате в тиган с олио докато хванат коричка. Изваждате ги да се отцедят. Вземате 4-5 картофа и ги нарязвате на кубчета. Посолявате ги и ги запържвате в същото олио от пилето. Като се позапържат, поръсвате брашно, бъркате да не загори и добавяте пилешкия бульон от варенето. Получава се бял сос фрикасе. Слагате подправки по ваш избор – аз използвам чубрица и черен пипер.

В йенската тенджера редите отдолу пилето и върху него – картофите и соса. Запичате около 45 минути.

Към края на печенето настъргвате малко кашкавал

Комментариев нет:

Отправить комментарий