суббота, 21 января 2012 г.

Мариновани пилешки шишчета с бекон



   
Продукти

    1 кг пилешко филе
    350 г бекон

За маринатата:

    1 с.л. лимонов сок
    1 с.л. настъргана кора от лимон
    3 с.л. соев сос
    1/2 ч.ч. бяло вино
    3-4 скилидки чесън
    1 ч.л. мед
    1 ч.л. червен пипер
    черен пипер, кимион, сол

   

Приготвяне 
Пилешкото филе се нарязва на тънки пържоли. Начукват се леко с дървено чукче. Върху всяко парче пилешко се поставя лента бекон. Навива се на стегнато руло. Нарязват се на парчета дебели 2 см. Нанизват се на шишчета за печене. Поставят се в марината за 1-2 часа. Пекат се в грил тиган с малко мазнина или се пекат на барбекю.

Комментариев нет:

Отправить комментарий