Продукти
1 кг пилешко филе
350 г бекон
За маринатата:
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. настъргана кора от лимон
3 с.л. соев сос
1/2 ч.ч. бяло вино
3-4 скилидки чесън
1 ч.л. мед
1 ч.л. червен пипер
черен пипер, кимион, сол
Приготвяне
Пилешкото филе се нарязва на тънки пържоли. Начукват се леко с дървено чукче. Върху всяко парче пилешко се поставя лента бекон. Навива се на стегнато руло. Нарязват се на парчета дебели 2 см. Нанизват се на шишчета за печене. Поставят се в марината за 1-2 часа. Пекат се в грил тиган с малко мазнина или се пекат на барбекю.
Комментариев нет:
Отправить комментарий