• 500 г боб
• около 12 бр. сухи чушки
• 2 глави лук
• 1 стрък праз
• олио
• джоджен
• чубрица
• дафинов лист
• сол
• червен пипер
Бобът се накисва една нощ предварително. Сварява се и се отцежда от водата и се намачква. Лука и праза се нарязват на ситно и се задушават с олио. Добавя се намачкания боб, подправките (джоджен, чубрица, дафинов лист, сол и черен пипер). В тенджера се загрява вода и в нея се попарват чушките за 2-3 минути. Изваждат се и се отцеждат. Пълнят се с бобената смес, но без дафиновия лист. Чушките се подреждат в тавичка, заливат се с водата от боба и се пекат в умерено загрята фурна.
Комментариев нет:
Отправить комментарий