понедельник, 23 января 2012 г.

Пълнени чушки с боб


•    500 г боб
•    около 12 бр. сухи чушки
•    2 глави лук
•    1 стрък праз
•    олио
•    джоджен
•    чубрица
•    дафинов лист
•    сол
•    червен пипер           
  
Бобът се накисва една нощ предварително. Сварява се и се отцежда от водата и се намачква. Лука и праза се нарязват на ситно и се задушават с олио. Добавя се намачкания боб, подправките (джоджен, чубрица, дафинов лист, сол и черен пипер). В тенджера се загрява вода и в нея се попарват чушките за 2-3 минути. Изваждат се и се отцеждат. Пълнят се с бобената смес, но без дафиновия лист. Чушките се подреждат в тавичка, заливат се с водата от боба и се пекат в умерено загрята фурна.

Комментариев нет:

Отправить комментарий