понедельник, 23 января 2012 г.

Боб по манастирски




Списък на необходимите продукти:

200 г зрял боб
2 глави лук
2 моркова
1 чушка
2-3 стръка джоджен
4 с. л. олио
шарена сол на вкус
сол на вкус

за запръжката:

1 стерилизиран домат
2 с. л. олио
1 с. л. брашно
1/4 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:

1. Бобът се сипва в тенджера и се залива с вода.
2. Налива се олиото и се добавят нарязаните на ситно лук, чушка и моркови.
3. Посолява се, подправя се с джоджен и шарена сол и се вари до готовност.
4. Брашното се запържва в малко олио и към него се добавят червеният пипер и пасираният домат.
5. Запръжката се разбърква и се сипва в боба. Ястието се вари още 15 минути и е готово за сервиране.

Комментариев нет:

Отправить комментарий