воскресенье, 15 января 2012 г.

Пържена бяла риба в сладко-кисел сос


   

•    400 г филе от бяла риба
•    40 г нишесте
•    1 бр. яйце
•    3 с.л. соев сос
•    2 с.л. коняк
•    1 малка глава лук
•    1 стрък зелен лук
•    1 с.л. джинджифил
•    40 г захар
•    20 г оцет
•    40 мл бульон
•    сол           
  
Рибното филе се нарязва на ивици. Потапя се в смес от белтъка и половината нишесте, смесени с малко хладка вода. Пържи се в силно сгорещена мазнина. Кипва се сместа от коняка, оцета, останалото нишесте, размито с вода, бульона, солта, захарта, джинджифила, зеления лук нарязан на парченца и нарязаната глава лук. Приготвената смес се изсипва в тиган със загрята мазнина и се задушава до сгъстяване, при непрекъснато бъркане. Рибата се връща в тигана със соса и се разбърква добре.

Комментариев нет:

Отправить комментарий