• 400 г филе от бяла риба
• 40 г нишесте
• 1 бр. яйце
• 3 с.л. соев сос
• 2 с.л. коняк
• 1 малка глава лук
• 1 стрък зелен лук
• 1 с.л. джинджифил
• 40 г захар
• 20 г оцет
• 40 мл бульон
• сол
Рибното филе се нарязва на ивици. Потапя се в смес от белтъка и половината нишесте, смесени с малко хладка вода. Пържи се в силно сгорещена мазнина. Кипва се сместа от коняка, оцета, останалото нишесте, размито с вода, бульона, солта, захарта, джинджифила, зеления лук нарязан на парченца и нарязаната глава лук. Приготвената смес се изсипва в тиган със загрята мазнина и се задушава до сгъстяване, при непрекъснато бъркане. Рибата се връща в тигана със соса и се разбърква добре.
Комментариев нет:
Отправить комментарий