1. Свински джолани - 2бр. (за предпочитане задни)
2. 700-800 гр. картофи
3. 300-400гр. гъби
4. 10-12 главички кромид лук;
5. 1 глава чесън
6. доматено пюре, дафинов лист, черен, червен пипер, 1-2 стръка босилек, магданоз, малко чубрица
Нарязваме картофите и гъбите на едро, прибавяме главите лук (цели) и ги разстиламе по дъното на гювеча, добавяме доматеното пюре и подправките.
Почистените джолани шпиковаме със скилидки чесън и ги подреждаме върху зеленчуците в гювеча (моят е продълговат) добавяме олио (зехтин), вода и по желание чаша бира след което печем във фурната на 220гр. 2ч.
Комментариев нет:
Отправить комментарий