воскресенье, 15 января 2012 г.

Пангасиус с гръцки сос



•    1 кг пангасиус или друга бяла риба
За панировката:
•    1/2 ч.ч. брашно
•    5-6 с.л. бира
•    1 бр. яйце
За соса:
•    2-3 филии хляб
•    1 глава чесън
•    1 с.л. оцет
•    4-5 с.л. зехтин
•    1/2 ч.ч. орехи
•    сол           
  
Рибата се нарязва на парченца. Разбива се брашното, яйцето и бирата да стане на каша. Взима се парче, риба и се потапя в панировката и се пържи. Соса се приготвя като хляба се накисва във вода и се изстисква, прибавя се чесъна, оцета, зехтина, орехите (смлени или счукани) и сол. Всичко това се пасира. Готовата риба заливаме със соса.

Комментариев нет:

Отправить комментарий