• 1 кг пангасиус или друга бяла риба
За панировката:
• 1/2 ч.ч. брашно
• 5-6 с.л. бира
• 1 бр. яйце
За соса:
• 2-3 филии хляб
• 1 глава чесън
• 1 с.л. оцет
• 4-5 с.л. зехтин
• 1/2 ч.ч. орехи
• сол
Рибата се нарязва на парченца. Разбива се брашното, яйцето и бирата да стане на каша. Взима се парче, риба и се потапя в панировката и се пържи. Соса се приготвя като хляба се накисва във вода и се изстисква, прибавя се чесъна, оцета, зехтина, орехите (смлени или счукани) и сол. Всичко това се пасира. Готовата риба заливаме със соса.
Комментариев нет:
Отправить комментарий