воскресенье, 15 января 2012 г.

Лазаня със зеленчуци и риба тон



•    1 бр. морков
•    1 бр. домат
•    1 бр. чушка
•    1 връзка пресен лук или 2 глави стар
•    4 скилидки чесън
•    125 мл готварска сметана
•    300 г настърган кашкавал
•    500 г кори за лазаня
•    600 г риба тон от консерва
•    магданоз
•    сол
•    1 кубче гъбен бульон
•    2 бр. жълтъци
•    3 с.л. брашно
•    2 с.л. кисело мляко
•    олио           
  
Рибата се изсипва от консервите в тиган. Запържва се леко, след което се добавят нарязаният на ситно лук и счуканият чесън. Посолява се на вкус и се разбърква. След 2-3 минути се добавят рендосаният морков, нарязаният на дребно домат и чушката. Поръсва се с малко магданоз и се разбърква добре. След като зеленчуците са уврели се сваля от огъня. В намазнена тавичка нареждаме ред по 1 кора за лазаня. Върху всяка от тях слагаме от соса с рибата и зеленчуците. След това нареждаме други кори, а върху тях слагаме от настъргания кашкавал. Редува се така докато корите свършат, а завършека на лазанята задължително е кора. В отделен съд затопляме вода, след като е достатъчно гореща разтваряме бульона, добавяме и останалия магданоз. Запържваме брашното, след което към него добавяме част от гъбения бульон, а другата част смесваме с жълтъците, киселото мляко, готварската сметана. След като започне да се посгъстява соса, добавяме сместа от жълтъците, млякото и сметаната. Бъркаме непрекъснато. След като сосът е готов с него и с помощта на черпак заливаме обилно лазанята, за да омекнат корите. Най-отгоре се поръсва с останалия кашкавал. Пече се в загрята предварително фурна до кафеникаво.

Комментариев нет:

Отправить комментарий