понедельник, 23 января 2012 г.

Пролетна яхния с гъби


Необходими продукти:

800 г гъби печурки
1 глава кромид лук
2 връзки зелен лук
1 връзка магданоз
1 връзка пресен джоджен
доматено пюре
червен и черен пипер
олио
брашно
сол


Начин на приготвяне:

* Измитите и почистени гъби се бланшират около 5 мин., след което се изваждат и нарязват на ивици.
* Запържват се заедно с кромида и зеления лук.
* Добавят се червеният и черният пипер и пърженето продължава още около минута.
* Заливат се с гореща вода или бульон, добавя се 1-2 лъжици доматено пюре, сол на вкус и се оставят да врят на тих огън.
* Когато са готови, се размива брашно, колкото е необходимо за сгъстяване.
* Накрая се подправят обилно със ситно нарязаните пресни джоден и магданоз.
* В соса трябва да преобладават гъбите.

Комментариев нет:

Отправить комментарий