воскресенье, 15 января 2012 г.

Пуканки от скариди



•    1 кг изчистени сурови скариди
•    120 г царевично брашно
•    65 г брашно
•    1/2 ч.л. захар
•    по 1 ч.л. сол и черен пипер
•    1/2 ч.л. чесън на прах
•    2 бр. яйца
•    250 мл прясно мляко
•    растителна мазнина за пържене           
  
В купа се смесват брашната, захарта, солта, пиперът и чесънът на прах. В друга купа се разбиват яйцата с прясното мляко. Сместа се изсипва на тънка струйка в брашнената смес и се разбърква много добре до хомогенност. Получената смес се оставя да престои 1 час. Пуканките ще се пържат във фритюрник на 182 С. Скаридите се потапят в сместа, слагат се във фритюрната кошничка и се потапят в сгорещеното олио. Пържат се около 2 минути - докато се зачервят, като се обръщат поне веднъж.

Комментариев нет:

Отправить комментарий