• 1 кг изчистени сурови скариди
• 120 г царевично брашно
• 65 г брашно
• 1/2 ч.л. захар
• по 1 ч.л. сол и черен пипер
• 1/2 ч.л. чесън на прах
• 2 бр. яйца
• 250 мл прясно мляко
• растителна мазнина за пържене
В купа се смесват брашната, захарта, солта, пиперът и чесънът на прах. В друга купа се разбиват яйцата с прясното мляко. Сместа се изсипва на тънка струйка в брашнената смес и се разбърква много добре до хомогенност. Получената смес се оставя да престои 1 час. Пуканките ще се пържат във фритюрник на 182 С. Скаридите се потапят в сместа, слагат се във фритюрната кошничка и се потапят в сгорещеното олио. Пържат се около 2 минути - докато се зачервят, като се обръщат поне веднъж.
Комментариев нет:
Отправить комментарий