Необходими продукти:
1 кг телешко месо
1-2 глави лук
1-2 моркова
1 буркан грах
1 ч.ч. ориз
1 с.л. доматено пюре
4-5 с.л. олио
черен пипер
магданоз
Начин на приготвяне:
* Нарежете месото на парчета и го сварете в подсолена вода до полуготовност.
* Отделно задушете в олиото дребно нарязаните лук и моркови.
* След като поомекнат, добавете доматеното пюре и телешкото и ги оставете да се задушават 10-15 мин.
* Изсипете граха и ориза и прехвърлете ястието в тава.
* Овкусете го с черен пипер и сол на вкус и го залейте с 4 ч.ч. вода или бульон.
* Изпечете го в умерено силна фурна и го поднесете с накълцан магданоз
Комментариев нет:
Отправить комментарий