воскресенье, 22 января 2012 г.

Телешки гювеч с гъби


Необходими продукти:

750 г телешко месо
2-3 глави лук
7-8 чушки сиврия
2-3 лютиви чушки
3-4 домата
1/2 ч.ч. ориз
1 к.ч. олио
300 г гъби
5-6 скилидки чесън
черен пипер
магданоз


Начин на приготвяне:

* Задушете нарязаното на хапки месо в олиото.
* След това добавете нарязаните на едро гъби и наситнения лук и ги оставете да се запържат.
* Посолете на вкус и залейте сместа с малко вода (колкото да облее месото).
* Оставете да ври на тих огън и след като започне да омеква месото, пуснете нарязаните на едри парчета чушки, скилидките чесън, целите лютиви чушлета, нарязаните на кръгчета домати и ориза.
* Доварете ястието до готовност.
* Поднесете го овкусено с черен пипер и накълцан магданоз.

Комментариев нет:

Отправить комментарий