воскресенье, 15 января 2012 г.

Рибни плитки

  

•    2 филета от бяла риба
•    2 филета от риба - червени или оранжеви
За маринатата:
•    2 ч.л. соев сос
•    2 с.л. олио
•    сока на 1/2 лимон
•    щипка черен пипер
•    подправка за риба
За панировката:
•    сусам
•    галета или царевично брашно
•    олио за пържене           
  
Филетата риба се нарязват на ивици 1.5-2 см. Вземат се 2 от единия цвят и 1 от другия и се сплитат, като краищата се захващат с клечка за зъби. По този начин се оформят всички парчета. Продуктите за маринатата се смесват и се заливат рибните плитки. Престояват 30 минути. Смесват се сусама и галетата, овалват се плитките и се пържат в загрято олио по 4-5 минути от всяка страна.

Комментариев нет:

Отправить комментарий