воскресенье, 15 января 2012 г.

Свински джолан със сушени домати и чесън



ПРОДУКТИ
1 заден свински джолан
1 лимон
1 глава чесън
2 две глави лук
половин китка магданоз
420 г готови сушени домати в зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваляме кората на лимона със ситно ренде, а със сока обилно намазваме джолана. Слагаме зехтина от доматите и ситно нарязания лук и чесън в тава заедно с месото.
Добавяме 2 чаши вода и печем 3 ч на умерена фурна на 180 градуса. По време на печенето многократно обръщаме месото, за да се получи хубава червена коричка.
След редукция към сгъстения сос прибавяме нарязаните сушени домати. Ястието трябва да остане около 5 мин във фурната.

Комментариев нет:

Отправить комментарий