• 1 кг рибно филе
• 2 бр. лимони
• 3 бр. домата
• 150 г кашкавал
• копър
• подправка за риба
• черен пипер
За маринатата:
• 3 с.л. майонеза
• 3 с.л. лимонов сок
• 2 с.л. мед
• сол
• 2-3 с.л. горчица
Рибата се измива и подсушава. Приготвя се маринатата, като се смесват продуктите. Всяко парче риба се намазва и се оставя за 1 час. Лимоните се нарязват на кръгове, а доматите на кубчета, кашкавала се настъргва. От алуминиево фолио (2 пласта) се приготвят форми като правоъгълни купи, в които ще се пече рибата. Трябва така да са направени, че сока да не изтича отстрани. Във всяка форма се слага парчета лимон, кубчета домати, слага се рибата, посипва се с подправка за риба, пипер, поръсва се с настърган кашкавал и ситно нарязан копър. Така за всяко парче. Заливат се с останалата марината и се запичат за 40 минути на 180-200 С.
Комментариев нет:
Отправить комментарий