воскресенье, 15 января 2012 г.

Риба в марината от мед и горчица

 

•    1 кг рибно филе
•    2 бр. лимони
•    3 бр. домата
•    150 г кашкавал
•    копър
•    подправка за риба
•    черен пипер
За маринатата:
•    3 с.л. майонеза
•    3 с.л. лимонов сок
•    2 с.л. мед
•    сол
•    2-3 с.л. горчица           
  
Рибата се измива и подсушава. Приготвя се маринатата, като се смесват продуктите. Всяко парче риба се намазва и се оставя за 1 час. Лимоните се нарязват на кръгове, а доматите на кубчета, кашкавала се настъргва. От алуминиево фолио (2 пласта) се приготвят форми като правоъгълни купи, в които ще се пече рибата. Трябва така да са направени, че сока да не изтича отстрани. Във всяка форма се слага парчета лимон, кубчета домати, слага се рибата, посипва се с подправка за риба, пипер, поръсва се с настърган кашкавал и ситно нарязан копър. Така за всяко парче. Заливат се с останалата марината и се запичат за 40 минути на 180-200 С.

Комментариев нет:

Отправить комментарий