• 4 бр. твърдо сварени яйца
• 200 г риба тон консерва
• 1/2 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 бр. зелена чушка
• 6 с.л. доматено пюре
• зехтин
• настърган кашкавал
Първо се нарязват на ситно лука, чесъна и чушката. Обелват се яйцата, режат се на две по дължина и се отделят жълтъците, като се запазват в купа. В малък тиган се загрява зехтин и се слагат ситно нарязаните зеленчуци да се запържат. Когато лука стане прозрачен, се излизва мазнината, и се прибавят рибата тон и доматеното пюре. Разбърква се всичко и се оставя да се охлади.
Включва се фурната до 180 С. След като сместа е охладена, се смесва всичко със жълтъците, и се разбърква докато се получи смес, с която се пълнят белтъците. Поръсва се с кашкавала и се пече докато порозовее. Сервира се топло.
Комментариев нет:
Отправить комментарий