• 500 г пушена риба
• 500 г целина
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. ситно нарязан чесън
• 1 глава лук
• 2 с.л. масло
• 200 мл течна сметана
• 90 г хрян
• черен пипер
• сол
Целината се обелва, нарязва се на тънки резенчета и се сварява до омекване в подсолена вода, към която е добавен лимоновият сок. Оставя се да се отцеди добре. Нарязаният на пръстенчета лук и чесънът се запържват в маслото, докато станат прозрачни. Налива се сметаната и сместа се задушава 5 минути, след което се подправя със сол и черен пипер на вкус. Хрянът се настъргва на ситно ренде, смесва се с целината и сметановия сос и всичко се претрива на гладко пюре. Рибата се почиства от кожата и костите и се нарязва на филийки, които се нареждат в чиния за сервиране. Наоколо се разпределя добре охладеният зеленчуков мус.
Комментариев нет:
Отправить комментарий