воскресенье, 15 января 2012 г.

Пушена риба с мус от целина и хрян



•    500 г пушена риба
•    500 г целина
•    2 с.л. лимонов сок
•    1 ч.л. ситно нарязан чесън
•    1 глава лук
•    2 с.л. масло
•    200 мл течна сметана
•    90 г хрян
•    черен пипер
•    сол           
  
Целината се обелва, нарязва се на тънки резенчета и се сварява до омекване в подсолена вода, към която е добавен лимоновият сок. Оставя се да се отцеди добре. Нарязаният на пръстенчета лук и чесънът се запържват в маслото, докато станат прозрачни. Налива се сметаната и сместа се задушава 5 минути, след което се подправя със сол и черен пипер на вкус. Хрянът се настъргва на ситно ренде, смесва се с целината и сметановия сос и всичко се претрива на гладко пюре. Рибата се почиства от кожата и костите и се нарязва на филийки, които се нареждат в чиния за сервиране. Наоколо се разпределя добре охладеният зеленчуков мус.

Комментариев нет:

Отправить комментарий