воскресенье, 15 января 2012 г.

Салата от авокадо, скариди и Рикота



•    2 бр. големи зрели авокадота
•    20 бр. скариди, сварени или мариновани
•    300 г сирене Рикота (или друго прясно сирене)
•    1 малко парче (10 г) джинджифил
•    сол
•    лимонов сок           
  
Авокадото се обелва, нарязва на кубчета и поръсва с лимонов сок. 4 скариди се оставят цели, останалите се нарязват на ситно. Джинджифилът се настръргва и с него, лимонов сок и сол се разбърква рикотата. Добавят се нарязаните скариди. Авокадото се разпределя в подходящи купички или чинии, слага се крема от Рикота, декорира се с отделените скариди.

Комментариев нет:

Отправить комментарий