воскресенье, 15 января 2012 г.

Салата с пушена скумрия и лук



•    1 бр. пушена скумрия
•    1 глава червен лук
•    2-3 стръка зелен лук
•    1 бр. лимон
•    зехтин или олио
•    копър или магданоз
•    сол
•    черен пипер
•    маслини           
  
Червеният лук се нарязва на полумесеци, а зеленият на ивици. Рибата се изчиства от кожата и костите и се накъсва на малки парченца. Лимонът се обелва и нарязва на малки парченца (без ципите), като отделилия се сок се събира в купата за салатата. Смесват се в купата рибата, лука, лимона и зелените подправки. Подправя се на вкус със сол, черен пипер и зехтин (олио). Разбърква се и се оставя да престои 20 минути преди сервиране.

Комментариев нет:

Отправить комментарий