Необходими продукти: за 1 порция: 220 г гъши дроб, 100 г (2 шайби) ананас, 5 г майонеза, 1 филийка хляб за тост, щипка бял пипер, щипка сол, 20 мл коняк, щипка захар, нишесте; За соса: 50 мл демиглас, 3 г трюфел-паста (намира се в по-големите супермаркети).
Начин на приготвяне: Гъшият дроб се овалва в нишестето и се пече на тиган. След като придобие златист цвят, се изважда и се поставя в загрята фурна под горен реотан. Там се запича до пълна готовност. Ананасът се карамелизира със захарта, майцената и коняка, докато се глазира. Хлябът се запича на тост. В чинията, в която ще се сервира ястието, се редят шайбите ананас. Върху тях се поставя препеченият хляб и най-отгоре - дробът. Ястието се залива със соса, приготвен от смесените майонеза и трюфел-паста.