понедельник, 13 февраля 2012 г.

Вегетариански шницел

Рецепта за Вегетариански шницел


Необходими продукти:

100г. мазнина 600г. картофи 120г. мляко 4 яйца 40г. брашно 40г. лук 60г. галета 40г. сирене или кашкавал сол магданоз черен пипер

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват, прекарват се през преса и се смесват със сиренето, настъргания кашкавал, лука и подправките. От омесеното тесто се прави шницел, който се панира в брашно, яйце, галета и пак яйце. Пържи се в гореща мазнина и се поднася топъл. Същият вегетариански шницел може да се приготви и от изпържена палачинка, в която се слагат изпърженият лук и стритите зеленчуци. Палачинката се сгъва на две, панира се с брашно, яйца и галета. Поднася се топла веднага след изпържването.

Комментариев нет:

Отправить комментарий