Рецепта за Вегетариански шницел
Необходими продукти:
100г. мазнина
600г. картофи
120г. мляко
4 яйца
40г. брашно
40г. лук
60г. галета
40г. сирене или кашкавал
сол
магданоз
черен пипер
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват, прекарват се през преса и се смесват със
сиренето, настъргания кашкавал, лука и подправките. От омесеното тесто
се прави шницел, който се панира в брашно, яйце, галета и пак яйце.
Пържи се в гореща мазнина и се поднася топъл. Същият вегетариански
шницел може да се приготви и от изпържена палачинка, в която се слагат
изпърженият лук и стритите зеленчуци. Палачинката се сгъва на две,
панира се с брашно, яйца и галета. Поднася се топла веднага след
изпържването.
Комментариев нет:
Отправить комментарий