понедельник, 6 февраля 2012 г.

Салата със запечени диня и домати


рецепта Салата със запечени диня и домати

  • 6 средно дебели, триъгълни парчета диня ( почистени от кората и семките)
  • Зехтин
  • 6 малки домата ( нарязани на четвъртини)
  • 2 ч.л. малинов оцет
  • 1/2 чаша кисело мляко
  • 2 ч.л. шери оцет
  • 1 ½ чаши стръкчета кресон
  • 1/4 босилек, ситно нарязан
  • В леко намазнен тефлонов тиган ( за предпочитане тип скара) , на средна температура, леко запечете предварително подправените със сол и черен пипер парчета диня. ( 2-3 мин. като обърнете веднъж)
  • Преместете динята на дъска и нарежете на 2-3 см. парчета.
  • Поръсете доматите с малиновия оцет и овкусете със сол и черен пипер на вкус, оставете за 5 мин. да се мариноват.
  • Смесете киселото мляко, шери оцета и сол и черен пипер на вкус.
  • Подредете динята и доматите ( със соковете им) и поръсете с кресона и босилека.
  • Сервирайте със няколко лъжици млечен сос.
  • По желание украсете с ядливи цветя.

Комментариев нет:

Отправить комментарий