рецепта Салата със запечени диня и домати
- 6 средно дебели, триъгълни парчета диня ( почистени от кората и семките)
- Зехтин
- 6 малки домата ( нарязани на четвъртини)
- 2 ч.л. малинов оцет
- 1/2 чаша кисело мляко
- 2 ч.л. шери оцет
- 1 ½ чаши стръкчета кресон
- 1/4 босилек, ситно нарязан
- В леко намазнен тефлонов тиган ( за предпочитане тип скара) , на средна температура, леко запечете предварително подправените със сол и черен пипер парчета диня. ( 2-3 мин. като обърнете веднъж)
- Преместете динята на дъска и нарежете на 2-3 см. парчета.
- Поръсете доматите с малиновия оцет и овкусете със сол и черен пипер на вкус, оставете за 5 мин. да се мариноват.
- Смесете киселото мляко, шери оцета и сол и черен пипер на вкус.
- Подредете динята и доматите ( със соковете им) и поръсете с кресона и босилека.
- Сервирайте със няколко лъжици млечен сос.
- По желание украсете с ядливи цветя.
Комментариев нет:
Отправить комментарий