понедельник, 6 февраля 2012 г.

Задушена пъстърва със сос от бадеми

1кг.пъстърва
1глава лук
1лимон
черен пипер
сол
за соса:
около 40гр.бадеми(орехи)
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1/4 пакетче масло
100гр.сметана/прясно мляко/
сол
Изчистените риби/или една голяма/се попиперяват и посоляват.Престояват 10-15 мин.Нарязва се главата лук на ситно и се запържва в маслото,махаме от огъня и добавяме 1-2 с.л.лимонов сок.С лука се пълнят рибите и се обливат с останалото масло.Загръщат се във алуминиево фолио и се печът 15-20 мин. на фурна или на скара.Чесънът се счуква със сол,добавяме бадемите и магданоза, да се получи еднородна смес.На слаб огън разтопяваме маслото,в него се слага сметаната и еднородната смес.Щом заври ,при непрекъснато бъркане се слага черен пипер на вкус.При сервиране рибата се залива със соса като се прибавя лимон.

Комментариев нет:

Отправить комментарий