понедельник, 6 февраля 2012 г.

Спагети „А ла карбонара“

spaghetti carbonara Продукти:
1 пакет спагети
300 гр. бекон или пушени гърди, нарязани на ивички
1 чаена чаша сметана
4 яйца
1 чаена чаша настърган кашкавал
2 супени лъжици краве масло
2 супени лъжици нарязан магданоз
сол
Приготвяне:
Сварете спагетите в леко подсолена вода.
Запържете бекона в кравето масло и изцедете мазнината.
Разбийте сметаната с яйцата и кашкавала. Прибавете към добре изцедените спагети и разбъркайте за една минута на огъня. Прибавете и бекона след това.
Поръсете с магданоза, черен пипер на вкус и сервирайте в чинии.
По желание, една част от кашкавала можете да оставите за поръсване върху готовите спагети.

Комментариев нет:

Отправить комментарий