рецепта Октопод в доматен сос с маслини
Продукти за 4 порции:
1 кг октопод
3 домата
2 с.л. кетчуп
1 ч.л. захар
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
10 зелени маслини
2 с.л. зехтин
сол
черен пипер
розмарин
Да го направим:
Октоподът
(1 кг) се вари половин час в гореща подсолена вода. След това се измива
със студена вода и се отцежда. Лукът (1 глава) се нарязва на ситно и се
задушава в сгорещения зехтин (2 с.л.). Прибавя се скълцаният чесън (2
скилидки) и се разбърква. Добавя се захарта (1 ч.л.) и пак се разбърква.
Доматите (3 бр), предварително попарени, обелени и нарязани, се слагат
при лука и задушаването продължава. Слагат се солта, черният пипер,
розмаринът и кетчупът (2 с.л.). Разбърква се. В тази смес се слага и
предварително свареният октопод, както и разполовените зелени маслини
(10 бр). Ястието ври на тих огън още 8-10 минути. Поднася се топло,
украсено със стръкче пресен розмарин.
Комментариев нет:
Отправить комментарий