Продукти:
Месото се овкусява с подправките (сол, босилек, дафинов лист). Телешкото се обвива с бекона, да стане руло и се завързва с конец. Ябълките се обелват и се режат на четри.
Телешкото се поставя в тава, а около него ябълките и кестените. Добавят се медът, олиото, черния пипер.
Пече се в предварително загрята фурна на 180° около 45 минути. Докато се пече, се полива периодично със соса в тавата.
Сервира се с топли талиатели.
- около 600 гр. телешко
- 4 парчета бекон
- 4 ябълки
- 400 грама кестени
- 4 супени лъжици мед
- 6 супени лъжици олио
- 2 дафинови листа
- босилек
- сол
- черен пипер
Месото се овкусява с подправките (сол, босилек, дафинов лист). Телешкото се обвива с бекона, да стане руло и се завързва с конец. Ябълките се обелват и се режат на четри.
Телешкото се поставя в тава, а около него ябълките и кестените. Добавят се медът, олиото, черния пипер.
Пече се в предварително загрята фурна на 180° около 45 минути. Докато се пече, се полива периодично със соса в тавата.
Сервира се с топли талиатели.
Комментариев нет:
Отправить комментарий