понедельник, 6 февраля 2012 г.

Печено телешко с ябълки и кестени

Продукти:
  • около 600 гр. телешко
  • 4 парчета бекон
  • 4 ябълки
  • 400 грама кестени
  • 4 супени лъжици мед
  • 6 супени лъжици олио
  • 2 дафинови листа
  • босилек
  • сол
  • черен пипер
Приготвяне:
Месото се овкусява с подправките (сол, босилек, дафинов лист). Телешкото се обвива с бекона, да стане руло и се завързва с конец. Ябълките се обелват и се режат на четри.
Телешкото се поставя в тава, а около него ябълките и кестените. Добавят се медът, олиото, черния пипер.
Пече се в предварително загрята фурна на 180° около 45 минути. Докато се пече, се полива периодично със соса в тавата.
Сервира се с топли талиатели.

Комментариев нет:

Отправить комментарий